Beste Deck voor Beginners (Arena 1 tot 5)

Na de wereldwijde lancering van Clash Royale heb ik met veel verschillende decks gespeeld met kaarten uit het Trainingskamp en Koboldenstadion, en dit is het beste deck waarmee ik heb gespeeld. Ik herinner me hoe moeilijk de keuze was om te beslissen met welk deck ik zou spelen, en hopelijk zal deze gids nuttig zijn voor nieuwe spelers.

Dit deck is opgebouwd om de aanvallen van je tegenstander te counteren en te profiteren van de fouten die hij maakt. Van arena 1 tot arena 5, maken de meeste spelers veel fouten. De meest voorkomende fout die ik zag wanneer ik verschillende decks aan het testen was, waren tegenstanders die te aanvallend speelden.

Dit deck heeft veel goede defensieve troepen om je tegenstander zijn aanval te stoppen en vervolgens hun kroontoren vernielen in een tegenaanval. Het is ook een deck die weinig elixir kost bij 3.6, een meevaller voor nieuwe spelers.

Kaarten

prins

Prins

baby-draak

Babydraak

boogschutter kaart

Boogschutters

Speerkobolden

ridder

Ridder

skeletleger

Skelettenleger

Valkyrie

Speerkobolden

 

De bliksemspreuk en babydraak zijn de enige twee epische kaarten in dit deck. De rest van de kaarten zijn meestal kaarten van een lagere level, dus ze zijn niet zo moeilijk te krijgen. De meeste kaarten kunnen makkelijk gewisseld worden zonder veel hinder voor het deck.

Boogschutters
De Boogschutterskaart wordt vaak onderschat in Clash Royale. Ze zijn geweldig in de verdediging en kunnen schade aanrichten aan zowel lucht- en grondtroepen. Ze sterven niet van pijlen van dezelfde level en richten veel schade aan de vijandelijke kroontorens als ze goed beschermd worden.

Prins
De Prins is altijd al een geweldige kaart geweest. Het is de eerste echte kaart die spelers in staat stelt om de kroontorens van een tegenstander te vernielen doden , en je kan deze kaart maximaal gebruik maken van alle de weg naar Legendary Arena. Wat leuk is aan de Prins is dat hij zelfs kan verdedigen in noodsituaties. Meestal zul je het gebruiken om één van je tegenstanders zijn kroontorens te vernielen wanneer ze over weinig elixir beschikken.

Babydraak
De babydraak is een van mijn favoriete kaarten en is een belangrijk onderdeel van dit deck. De reden dat deze kaart zo geweldig is, omdat de Babydraak vliegen en zich bezighoudt splash vernieling, die bij het nemen van vijandelijke barbaren en hordes met gunstelingens er geweldig maakt. Het kan ook behoorlijke wat schade aanrichten aan vijandelijke torens.

Valkyrie
Valkyrie is een kaart die no zo vaak wordt gebruikt, maar vooral voor beginnende spelers is ze een goede kaart in je deck. Bommengooiers zouden een goed alternatief kunnen zijn, maar de bommengooiersr zijn veel moeilijker om mee te spelen. Met de Valkyrie kun je weinig fout doen, gewoon gebruik maken van haar om vijandelijke grondtroepen tegen te gaan is voldoende. Ze kan ook worden gebruikt als tanker, terwijl je boogschutters en speerkobolden zich verschuilen achter haar.

Vuurbal
Deze kaart maakt geen gebruik van pijlen, dus een vuurbal is echt noodzakelijk. Je kan deze gebruiken tegen een horde Gunstelingen, Barbaren, Koboldenhut en andere vervelende kaarten. Vaak als tegenstanders een reus dropt, zullen ze er een Heks, Bommengooiers en Boogschutters achter verschuilen. Je vuurbal zal alle vijandelijke troepen achter de Reus uitschakelen en deze troepen zorgen voor de meeste schade.

Skeletleger
Een Skeletleger dient vooral om een Prins of Varkensruiter tegen te gaan. Het kan echter ook worden gebruikt om andere troepen zoals Pekka, Mini Pekka en de Golem te doden.

Ridder
De Ridder is in de eerste plaats aanwezig in het deck om te verdedigen. Het duurt een Tovenaar, Musketier en Heks één op één en nog overleven, waar je een mooi elixer voordeel aan overhoudt. De Tovenaar en Heks kosten elk 5 elixer en de Ridders kost maar 3 elixir, een 2 elixir voordeel! De Ridder kan ook de Babydraak afleiden terwijl je toren aanvalt, en kan zelfs een Reuzenskelet doden.

Speerkobolden
Deze jongens zijn ook aanwezig in de meeste van mijn decks. Ze zijn goedkoop en nuttig bij het doden van vijandelijke luchttroepen. Ik heb ze vaak gebruikt om vijandelijke torens te vernielen en vijandelijke troepen af te leiden tot ik ze kan doden.

Wisselen van kaarten

Hieronder vind je een overzicht van kaarten die ik aanraad om te wisselen. De meeste nieuwe spelers hebben nog niet alle kaarten, dus zolang je niet in de plaats meer dan 2-3 kaarten van de rest van de gids en speel stijl moet vrij gelijkaardig zijn. Ik heb ook kaarten van de hogere arena’s in de vervangingen, want ik weet zeker dat veel spelers het lezen van deze gids een hogere Arena hebben bereikt dan Arena 1.

  • Pijlen kunnen gewisseld worden door Gunstelingen.
  • Prins kan worden gewisseld door een Reus.
  • Babydraak kan worden gewisseld door een Heks of Tovenaar.
  • Skeletleger kan worden gewisseld door een Grafsteen of Tesla.
  • Speerkobolden kunnen gewisseld worden door Gunstelingen.
  • Vuurbal kan vervangen gewisseld door Pijlen of Zap.
  • Ridder kan gewisseld worden door Gunstelingen.
  • Valkyrie kan gewisseld worden door Bommengooiers.

Opening (0:00 – 0:30)

Mijn voorkeur is om te openen met Speerkobolden achter een van mijn torens. Speerkobolden zijn goedkoop en kosten slechts twee elixer, en ik heb bijna al mijn elixer gespaard om te reageren op mijn tegenstander zijn als hij zijn aanval opent. Ik plaats ze achter mijn torens, zodat ik tanker eenheden voor ze kan plaatsen, zoals een Ridder, Valkyrie of Babydraak, voor ze de brug oversteken.

Als ik geen Speerkobolden heb om mee te openen, dan kies ik voor de Babydraak. De Babydraak beweegt langzaam en doet het zelfs aardig zonder ondersteuning van troepen. Het is heel moeilijk om de Babydraak te verslaan. Als er geen andere aanvallen zijn die ik moet stoppen, dan plaatst ik vaak Boogschutters of Speerkobolden erachter zodra ik de brug heb bereikt.

Mijn derde keuze om de aanval te openen is de Ridder. De Ridder doet het goed tegen de meeste troepen en kan ook schade aanrichten aan vijandelijke kroontorens als hij niet gestopt wordt. De combo met Boogschutters of Speerkobolden achter hem werken zeer goed.

De laatste keuze voor mijn aanval zijn Boogschutters, alleen zijn ze niet goed genoeg tegen vijandelijke torens, maar als ik een Ridder, Babydraak of Valkyrie voor ze kan plaatsen voordat ze de brug hebben bereikt zijn ze geweldig. Tegenover de meeste troepen zijn de Boogschutters ook goed alleen, het is moeilijk om ze te doden en een elixer voordeel te hebben.

Halfweg (0:30-02:00)

Deze decks zijn gebouwd rond efficiënt verdedigen, en vervolgens je elixir voordeel te gebruiken om een tegenaanval te plaatsen. Als je speelt, wees geduldig en niet impulsief aanvallen. Dat is wat je tegenstander gaat doen, en je gaat om achterover te leunen en te doden zijn troepen in de voorkant van uw torens. Dan, als je tegenstander zonder elixer zit moet je aanvallen!

De prins met boogschutters achter hem werkt echt goed. De Boogschutters kunnen zowel schade aanrichten aan de torens en defensieve troepen doden wanneer je tegenstander ze gebruikt. In deze situatie plaatste hij Gunstelingen om te verdedigen, en mijn Boogschutters hebben deze uitgeschakeld.

Vooral in de lagere arena’s blijven spelers aanvallen en aanvallen zonder dat hun elixir kan herladen. Doe dit niet, het is een grote fout. Dit betekent dat je vaak genoeg Elixir over hebt om een tegenaanval te plaatsen in het andere deel van het speelveld, terwijl je nog steeds de aanval van je tegenstander kan stoppen.

In de screenshot hierboven kun je zo’n tegenaanval zien. Ik wil niet al mijn elixer gebruiken om te verdedigen, dan kan ik op de andere kant van het speelveld een tegenaanval plaatsen terwijl mijn tegenstander zonder Elixir zit en mijn aanval niet kan stoppen. De Prins kan makkelijk een toren vernielen wanneer mijn tegenstander zit te wachten op elixir voordat hij kan verdedigen.

Einde (2:00-03:00)

Hoe het einde verloopt hangt af van hoeveel schade je hebt kunnen aanrichten halfweg het gevecht. Hopelijk heb je een van de vijandelijke torens teruggebracht tot 600 levenspunten of lager. Als je hebt, moet je je bijna alleen maar focussen op het verdedigen, dat betekent dat er geen aanvallen meer zijn met de Prins tenzij je 100% zeker bent dat je tegenstander geen Elixir meer heeft.

Wanneer je met succes een vijandelijke aanval hebt gestopt, probeer dan om de vijandelijke toren te vernielen met de vuurbal of bliksemspreuk in één keer. Dan kun je verder blijven verdedigen en de lancering van een vuurbal of bliksemspreuk op de laatste seconde van de normale tijd om de toren te vernielen.

Als je vijandelijke torens veel levenspunten over hebben, of erger nog, heeft hij één van de jouwe vernield, je strategie zal veel veranderen. In dit geval moet je meer risico’s nemen. Elixir herlaad nu dubbel zo snel, zodat spelers meer gestrest zijn en dan vergeten ze vaak te verdedigen aan de juiste kant van het veld, als je geluk hebt dat je Prins een kroontoren kan aanvallen zonder dat hij gestopt wordt kan hij deze vernielen.

Een algemene regel is dat hoe meer je achter staat in het spel, hoe meer risico’s je moet nemen. In dezelfde gevallen zul je vergeten om je toren of kasteel te verdedigen dat er een kans dat je kan het afsluiten van de vijandelijke toren voor je toren dood is. Dit geldt met name tijdens overwerk, de eerste die een toren kan doden, wint het spel vervolgens na alles.

Offensieve tactiek

Hier zal ik een aantal veel voorkomende situaties schetsen die deze deck een mooi elixer voordeel kunnen opleveren als je het goed speelt.

Tegenaanval

Hier gebruik ik mijn Boogschutters om de vijandelijke Varkensruiter uit te schakelen in de verdediging. Als je Boogschutters gebruikt om te verdedigen tegen een Varkensruiter zijn ze slechts in staat om de toren twee keer te raken.

Tegenaanval 1

Zodra de Boogschutters de brug bereiken plaats ik mijn Ridder voor ze uit. Ik plaats ook de Prins achter mijn Ridder, zodat de Ridder tijdens de aanval voor veel schade kan zorgen. De Valkyrie sluit zich tevens aan bij de aanval om nog meer druk te zetten.

Tegenaanval 2

Mijn tegenstander probeert te verdedigen met Gunstelingen en Boogschutters, maar de toren wordt nog steeds beschermd door een van mijn overlevende Boogschutters. Mijn tegenstander had te weinig elixir om mijn aanval af te stoppen en had ook zijn Tesla foutief geplaatst.

Vuurbal om zwermen te doden.

Als je tegenstander speelt met een Horde Gunstelingen, Barbaren of iedere combinatie met zwakkere troepen samen, zorgt de Vuurbal voor een leuke elixir voordeel. Zowel een Horde Gunstelingen en Barbaren kosten 5 elixir om mee te spelen, en het doden van hen met de Vuurbal zal je een enkele elixir voordeel opleveren. Barbaren zullen misschien nog overleven afhankelijk van de level, maar het zal laag genoeg  zijn voor je toren om ze te doden zonder schade.

Als je met een vuurbal 2 kaarten van je tegenstander weet uit te schakelen, dan kan je nog een groter elixer voordeel hebben. Vaak ben ik in staat om meerdere troepen te doden met een Vuurbal die samen 8 elixir waard zijn zoals een Heks en Boogschutters. Dit is super, een 4 elixir voordeel kan je de mogelijkheid geven om tonnen schade te richten aan de vijandelijke torens.

Verdedigende tactieken

Hier zal ik een aantal veel voorkomende situaties schetsen waar je geconfronteerd mee wordt, en hoe ze te verdedigen. Laat het me weten door een reactie te plaatsen of er nog andere situaties die je wil bespreken.

De aanval van een Reus verdedigen.

Ik merkte dat aanvallen met de Reus vooraan geplaatst erg populair zijn in de lagere Arena’s. Ik denk dat dit komt omdat de meeste spelers niet weten om deze aanval te stoppen. De aanval met een Reus doe je door de Reus zover mogelijk achter je torens te plaatsen en zwakkere troepen achter hem plaatsen wanneer je de brug hebt bereikt. Dan zal de Reus de schade opvangen, terwijl de troepen met lagere levenspunten schade zullen aanrichten.

Het kan moeilijk zijn om deze aanval te stoppen als je niet weet hoe het moet, zoals je vaak zal eindigen in een situatie waar al je troepen de Reus raken, terwijl de vijandelijke troepen schieten op je troepen zonder dat ze schade oplopen.

Wat je het best doet is de troepen eerst uitschakelen achter de Reus, en vervolgens de Reus afmaken. Een Vuurbal is een geweldige spreuk hiervoor, hij zal alle troepen achter de Reus doden. De Bliksemspreuk is een andere optie als je tegenstander gebruik maakt van troepen als de Heks of Tovenaar achter de Reus.

Als je geen spreuken klaar hebt op dat moment, dan moet je je beschikbare troepen gebruiken. Afhankelijk van welke troepen gebruikt worden achter de Reus zal je misschien al je troepen moeten inschakelen om de troepen achter de Reus te doden.

Verdedigen tegen een Prins en Varkensruiter

Een Varkensruiter zie je zelden op de lagere levels, maar je moet vaak afrekenen met een Prins. Als je de prins niet dood zal hij massa’s schade aanrichten aan je toren. De belangrijkste kaart voor het omgaan met de Prins en Varkensruiter is het Skeletleger. Als je deze kaart tijdig plaatst zullen je torens de aanval zonder schade overleven.

Als je het skeletleger niet klaar hebt dan zit je een beetje in de problemen. Speerkobolden en Boogschutters kunnen deze taak wel aan, Boogschutters zullen de Varkensruiter doden voordat hij je torens meer dan 2 keer raakt

Achterstand ophalen

Als je een aantal fouten maakt en achter komt te staan in het begin van het spel, geef niet op. Dit deck geeft je een goede kans om je terug in het gevecht te knokken , want je tegenstander maakt ook fouten. Spelers maken de hele tijd fouten, en de winnaar is meestal de speler die het minst aantal fouten maakt.

Conclusie

Dit is een zeer leuke deck om te spelen, en vanuit mijn ervaring  is het echt goed tegen alle andere decks. Ik vond geen specifieke deck type waarmee ik grote probleem had.

Het is ook een groot deck om het spel te leren, dit is mijn mening. Je leert met troepen hoe je een tegenaanval moet opzetten, en hoe je een elixer voordeel kan gebruiken om zoveel mogelijk schade aan de vijandelijke torens aan te richten.

Laat het me weten hoe het gaat in Clash Royale met behulp van deze decks. Ook als je suggesties hebt om deze decks te verbeteren Ik zou graag horen, bedankt!

share on:

Leave a Response