Valkyrie vs Duistere Prins

Valkyrie vs Duistere Prins? Dit is geen gemakkelijke vraag voor de meeste spelers. Ik ben al geconfronteerd geweest met tal van grote decks waarbij je beter gebruik maakt van de Valkyrie i.p.v. de Duistere Prins. Dat is de reden waarom ik vandaag een gedetailleerde vergelijking ga maken van deze 2 kaarten.

De Valkyrie heeft een 360 graden splash schade, ongeveer 18% meer schade per second en 30% meer levenspunten. Het lijkt erop dat Valkyrie de betere is, toch? Ja ze is het, maar de Duistere Prins heeft zijn eigen troeven: Zijn schild en de mogelijkheid om zichzelf op te laden. Als hij opladen is geeft dit een boost aan zijn bewegingssnelheid en de schade die hij aanricht verdubbelt.

Beiden kunnen ze 3 keer geraakt worden door de P.E.K.K.A en Mini P.E.K.K.A en 2 keer door Vonkje. Maar, het schild geeft je een enorm voordeel als je de Infernotoren wil aanvallen. Wanneer het schild breekt, zal het de hoge schade per seconde van de Infernotoren resetten.

Een Valkyrie kan 1266 schade aanrichten aan de onbeschermde level 9 kroontoren, terwijl een level 4 Duistere Prins 1254 schade kan aanrichten. De Valkyrie heeft de speciale splash schade die haar helpt bij verdedigende troepen.

In de meeste situaties, kan de Valkyrie veel langer overleven en meer schade aanrichten en weet ze zwermen zoals Speerkobolden, Skelettenleger, … te stoppen. Een level 6 Valkyrie maakt Kobolden tot level 10 af met 1 slag, terwijl een level 3 Duistere Prins Kobolden van level 9 niet kan doden. Met de hulp van haar speciale vaardigheid ( 360 graden splash schade), kan ze gemakkelijk de verdedigende troepen doden en de aanvallende troepen beschermen.

Al bij al is de Valkyrie beter. Maar dit is enkel mijn mening. Wat is jouw mening?

YouTube Video’s

NEW DARK PRINCE :: Clash Royale :: DARK PRINCE TROOP SPOTLIGHT!

Clash Royale VALKYRIE Build Up!

share on:

Leave a Response